donderdag 20 juni 2013

Graffiti-update

Wie heeft er zoveel lef om over mijn graffiti heen te spuiten?

 


Veel plezier heb ik beleefd aan het graffitispuiten en het schrijven erover. Dit lijkt me een mooie afsluiting ervan. Ben je erdoor geïnspireerd? Neem dan zaterdag en zondag een kijkje op het internationaal graffitifestival Step in the Arena! Daar zie je pas echt kunstwerken. Tijdens deze vierde editie komen er meer dan 200 artiesten uit binnen- en buitenland naar Eindhoven.

Niks te doen aankomend weekend? Be there! Je zal me er 'helaas' niet tegenkomen. Morgen vertrek ik dan echt naar Blanes! Vanaf juli zal ik weer bloggen.

woensdag 19 juni 2013

Behaarde-benen-broek

Zo kondigde ik afgelopen maandag aan dat ik tijdelijk stop met bloggen vanwege tentamens en de vakantie. Nu kan ik jullie vertellen: die tentamens heb ik (waarschijnlijk) wel gehaald! En... ik kan niet meer stoppen met bloggen. Niet alleen verslaafd aan statistieken, maar ook iets in mijn hoofd zegt steeds: ''Reginaaa, blog hier iets over!" Vandaar dat ik toch nog twee posts voor jullie heb tot ik in het zonnige Blanes op het strand lig. 

De behaarde-benen-broek. Ja, je hebt het goed gelezen! De meeste vrouwen onder ons doen er alles aan om in de zomer met mooie gladgeschoren benen voor de dag te komen. Nergens voor nodig. Op de Chinese blogsite Sina Weibo is de haarkous een hit. Een panty volgeplakt met zwarte mannenharen. Het doet me denken aan beestachtige benen, wat ik zelf niet heel aantrekkelijk vind. 


Over beestachtig gesproken, Melissa heeft daar een leuk blog over! Bron: x

 Wie heeft het lef om deze panty aan te trekken?

maandag 17 juni 2013

Leren en wegwezen!

De week van de tentamens is aangebroken. De laatste loodjes. Ik neem een korte pauze met bloggen. Na de tentamens vertrek ik voor tien dagen naar het zonnige Blanes. Samen met Myrthe hoop ik dat we de toetsen  halen, anders moeten we de boeken erbij pakken aan zee. Klein risicootje dus om pas de dag voor de herkansingen de bus weer terug naar huis te pakken.


Maar dat maakt het er zeker niet minder leuk op. Hopelijk tot over een paar weken, dan kunnen jullie weer nieuwe blogposts van me verwachten!  Wil je precies weten wanneer? Volg me op Bloglovin! :)

Wat is jullie bestemming deze zomervakantie?

zaterdag 15 juni 2013

60 second movie

Voor mijn blog 'Leef met Lef' heb ik twee weken geleden graffiti gespoten. Ik kan je wel vertellen, mijn zenuwachtige lachje was niet meer te onderdrukken. Hoe gaan andere mensen om met spanning? Vaak laten ze dit onbewust zien door middel van tiks. Van nagelbijten tot een spastisch voetje, het komt allemaal aan bod in mijn filmpje, met natuurlijk het eindresultaat van mijn graffitikunstwerk.


Is er een tik voorbij gekomen die jullie hebben bij spanning?

vrijdag 14 juni 2013

Gastblog geschreven voor Reach!

Voor Reach! strategische communicatie en vormgeving mocht ik een gastblog schrijven. Ik volg nu een jaar de opleiding Communicatiemanagement en dan een blog schrijven voor communciatieprofessionals, vond ik zeker een uitdaging.


Ik heb geschreven over reclame met lef. Voor mijn bezoekers die geïnteresseerd zijn in communicatie, verwijs ik je door naar:  Reach!  Of lees het hieronder.

woensdag 12 juni 2013

Lef op leeftijd

Oude mensen hebben ook lef! Het bewijs zie ik elke zondag op m'n werk in het bejaardenhuis. Daar hoor ik de leukste uitspraken voorbij komen, die ik zeker niet altijd van ze verwacht. In mijn rubriek ‘Oud over lef’ ben je tot nu toe alleen nog uitspraken en meningen tegengekomen van bejaarden over lef. Tijd om ook eens wat bejaarden te laten zien mèt lef. Ja, ze bestaan! Deze opa's zijn jong van geest en houden nog van uitdagingen in het leven.

1. 97-jarige waterskiër | 2. 84-jarige rapper | 3. 90-jarige polsstokhoogspringer | 4. 101-jarige Marathonloper | 5. 77-jarige pornoster | 6. 98-jarige bungeejumper

Neemt jouw opa nog risico’s in het leven?

Bron: Froot.nl

dinsdag 11 juni 2013

Six word story #3

Zoek uitdagingen. Durf. Leef met lef!

 

Fotograferen met lef

Model staat klaar, *klik*, nog een klik en klaar. Oké, kort door de bocht, maar niet een beroep waar je heel veel lef voor nodig hebt. Tenminste dat dacht ik in eerste instantie, tot ik de volgende twee bijzondere fotografen tegenkwam. Zo zie je maar, in (bijna) elk beroep kun je risico's nemen en jezelf uitdagen.

Anna Eftimie
Deze Amerikaan vindt het leuk om baby’s aan de muur 'vast te plakken'. Ze houdt van baby’s en een unieke setting. Waarom zou je dit dan ook niet met elkaar combineren? Dat heeft ze gedaan. Hieronder het resultaat:
.

Meer foto's van de babyreportage van Anna kun je hier zien.

Joe McNally
Ook deze fotograaf is een Amerikaan. Hij heeft het hoogste gebouw ter wereld beklommen: de 828 meter hoge Burj Khalifa in Dubai. Joe houdt ervan om foto’s te nemen vanuit een ongewone invalshoek. Daar is hij zeker in geslaagd! Wil je weten hoe deze lefgozer op zo'n hoogte mooie foto’s weet te maken? Kijk het volgende filmpje (vanaf 2:25)! 


Vinden jullie dat deze fotografen lef hebben?

Bron: wtf.nl

maandag 10 juni 2013

Reclamestunt: Adobe photoshopt reizigers

Je staat al tien minuten op de bus te wachten. Hij had er allang moeten zijn, maar de bus is bij lange na niet te bekennen. Ja, ik ben dan zo'n verveelde reiziger die de abri tien keer gaat lezen. In Finland hebben ze deze soort reizigers eens flink voor de gek gehouden.

De creatieve reclamestunt van Adobe hield in: heel sneaky een foto maken van de reizigers, vervolgens deze mensen lekker vervormen in Photoshop en plaatsen op de digitale reclameposter in het bushokje.

Ik kan me voorstellen dat mensen het niet leuk vinden als er ‘zomaar’ foto’s ongevraagd van hen wordt gemaakt en ook nog eens worden vervormd op de niet de meeste knappe manier. Ik vind het lef van Adobe dat ze schijt hebben aan de privacy en gewoon het risico aangaan. Gelukkig waren de reacties erg leuk. En terecht!


Wat vind jij van deze actie van Adobe? Hadden ze deze bij jou mogen uithalen?

zondag 9 juni 2013

Dat is lef! #5 HTC ruziet via Twitter

Elke week ga ik schrijven over actuele gebeurtenissen waarin een persoon of organisatie (naar mijn mening) lef toont. Waarom wordt er lef getoond? Wat zijn de risico’s? 
 

Deze week: HTC maakt Samsung zwart via Twitter.


Twitterruzies: ge-wel-dig! Genieten vanaf de eerste tweet. Vaak gaat het van kwaad tot erger. Ik dacht dat dit iets was voor meisjes van rond de vijftien jaar. Niets is minder waar, zelfs merken bitchfighten er behoorlijk op los! Ik heb het over het volgende bericht:


Ik vind dat HTC hier lef toont door zoiets op Twitter te vermelden. Wees blij met wat je hebt gewonnen. Ook al heeft Samsung misschien andere prijzen niet helemaal eerlijk gewonnen, blijf professioneel! Naar mijn mening komt HTC hierdoor alleen maar slechter onder de aandacht dan Samsung. Gelukkig komt LG met een zeer leuke inhaker en wordt de Twitterruzie daarbij ook meteen beëindigd.  

Wat vinden jullie van (deze) Twitterruzies?

zaterdag 8 juni 2013

First Choice Cola voor lefhebbers

First Choice Cola is een Nederlands colamerk dat sinds 1996 op de markt is. “Deze cola is bewust anders dan de bekende Pepsi en Coca Cola: eigenwijs en meer op het individu gericht dan op de many happy. Dit ‘anders zijn’ sluit aan bij het gedrag van jongeren in de doelgroep. Jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar zijn volop hun eigen identiteit aan het ontdekken. Om erbij te horen moet je natuurlijk wel opvallen.”

Ik heb het nog nooit in de winkel zien liggen, maar ik ben dan ook geen colaliefhebster. Dit merk is een online campagne gestart op Facebook met als slogan “Voor de Lefhebber” (Hey, mijn rubrieknaam…). Op Facebook kunnen mensen de First Choice Cola Downhill game spelen. Door een goede scoren neer te zetten maak je kans op een old school cruiserboard. Leuke actie, als je het aan mij vraagt! En voor de lefhebbers die liever skeeleren dan skateboarden, geven ze ook zonnebrillen weg.


Wat vinden jullie van deze actie?

De game speel je hier: Facebook

donderdag 6 juni 2013

Sportieve vakantieactiviteit #2: Parcours Aventure

Een titel op z’n Frans. Waarschijnlijk weet toch iedereen wat ik bedoel. Ooit zelf door de bomen getokkeld? Dan weet je vast ook hoe leuk het is! Ik heb het minimaal vijf keer gedaan. Één keer in België en de andere keren in Frankrijk.

Hoe hoger hoe beter, daarom waren de keren in Frankrijk het leukste. Je zit goed vast, dus over een ravijn of rivier heen sjezen, geeft zo'n kick! Alhoewel, het voelt niet altijd alsof je goed vast zit. Neem bijvoorbeeld de Tarzansprong (foto links onder). Je moet jezelf vastmaken aan de ‘liaan’ en via die liaan in een net springen. Volgens mij de moeilijkste sprong die ik ooit genomen heb tijdens zo’n parcours aventure. 


Misschien klinkt het allemaal niet zo risicovol omdat je toch vast zit. Toch wil ik écht niet met een ladder (als dat nog kan qua hoogte) door ervaren gasten uit de bomen worden gehaald. Dat gebeurde ooit bij mijn vader, die zichzelf nog iets te sportief had ingeschat als 45-jarige.

Hebben jullie ooit door de bomen getokkeld? Zo ja, wat was de leukste plek?

woensdag 5 juni 2013

Ontwerpsters met lef

Overal om je heen zie je lef. De een toont het door middel van uiterlijk en accessoires, terwijl de ander uitblinkt in het nemen van risico’s in sport. Op mijn blog zie je voornamelijk merken en sporters terug, maar hier toe wil ik me niet beperken. In lefstyle kijk ik verder dan de eerdere genoemde. Opzoek naar lef in de style van mensen kwam ik deze opmerkelijke kunstenaars/ontwerpers tegen.

Ring a day
Colleen Baran heeft als hobby het maken van ringen van elk materiaal wat voor het grijpen ligt. Rietjes, paperclips, wol, elastiekjes en zelfs doperwten zijn allemaal al om haar vinger geschoven. Haar opmerkelijkste project is dan ook ‘ring a day’. Colleen heeft voor dit project dood haar uit een borstel gebruikt om een ring van haar te vlechten. Wie heeft het lef om daar mee te lopen?
 .

Vulva kettingen
Via Etsy verkoopt een vrouw vulva portret kettingen. Het idee hierachter is dat je trots moet zijn op je vrouwelijkheid. Je komt aan zo’n ketting door 2 à 3 foto’s van jouw schaamstreek met beschrijving op te sturen. Ik vind het lef van de ontwerpster dat ze met dit idee naar buiten komt, want ik denk niet dat mensen snel met zoiets gaan lopen.


Wat denken jullie? Zullen deze accessoires echt worden gedragen?

Bron: Colleen Baran, x

dinsdag 4 juni 2013

Themafoto's en staatsieportret: Lef by Reg

Daar staat het dan: Leef met Lef. Op de muur in Eindhoven. Niet de mooiste graffiti die er tussen staat, maar hey, het was pas de eerste keer dat ik graffiti spoot. In eerste instantie wilde ik graffiti gaan spuiten in 'gangster'kleding, maar daar heb ik uiteindelijk niet voor gekozen. Met zenuwen en veel langs lopend publiek kon ik mijn lach echt niet meer in bedwang houden.


Wil je het eindresultaat zien?

Heeft Regina lef?

Op mijn blognaam te bewijzen, ben ik gister op pad geweest. In Eindhoven heb ik rondgekeken en wat een mooie graffiti kwam ik tegen! Toch zonde om daar iets over heen te kalken… Oké genoeg smoesjes Regina: jij gaat ook je eigen graffiti zetten.


Staat daar nou “Leef met Lef” op de laatste foto? JA! Wil je weten hoe dat daar komt en wie dat daar neer heeft gezet? Vanmiddag komt er een nieuwe blogpost online!

Kan iemand van jullie mooi graffiti spuiten?

maandag 3 juni 2013

Dat is lef! #4 Illegaal zebrapad

Elke week ga ik schrijven over actuele gebeurtenissen waarin een persoon of organisatie (naar mijn mening) lef toont. Waarom wordt er lef getoond? Wat zijn de risico’s?

Deze week: man opgepakt vanwege illegaal zebrapad.

Afgelopen donderdag is een 52-jarige Amerikaan opgepakt vanwege een illegaal zebrapad. Anthony Cardenas, uit de staat Californië, vond een extra zebrapad noodzakelijk in zijn woonplaats. Op dat kruispunt zijn er al drie aanwezig, maar dat was niet genoeg.

De gewaarschuwde politie arresteerde de man in een korte tijd. Hij verklaarde dat hij een zebrapad nodig had op die plek en wilde hem later op de middag nog overschilderen. Anthony heeft zeker lef getoond door te doen wat hij noodzakelijk vindt. De gevolgen zijn dan ook een arrestatie, maar dat kon hij van te voren weten.

Toen ik uiteindelijk zag hoe hij het zebrapad op de weg had gezegd, moest ik wel lachen. Hierbij bedenk je toch niet dat auto’s zullen stoppen. Voor de zekerheid en veiligheid hebben ze agenten op dit kruispunt neergezet.

Wat vinden jullie van deze man en zijn actie?
Bron: x

Btw, houd mijn blog morgen in de gaten. Ik heb ook iets onder geklad voor mijn blog ‘Leef met Lef’.

Lef dat faalt

Mensen bekijken die met hun lef geweldige stunts durven uit te halen. Zeker leuk om naar te kijken, maar geef toe, dit in afwisseling met de grootste faalhazen maakt het compleet. In het volgende filmpje zie je daredevils. Ja, ze durven zeker. Helaas gaat het niet zo als ze gehoopt hadden.
Lach met me mee met "The Ultimate Fails Compilation"


zondag 2 juni 2013

Mud Masters Obstacle Run

Ondertussen is de Color Run bij iedereen wel bekend. De eerste editie in Amsterdam was een groot succes. Voor Zwolle en Utrecht vliegen de kaarten ook hard over de digitale toonbank. Toch bestaan er hardloopwedstrijden waar veel meer lef bij komt kijken. Ooit gehoord van de Mud Masters Obstacle Run? Ik niet, tot een vriendin me daarover tipte.

De Mud Masters Obstacle Run is een ruig hindernisparcours ontworpen door mariniers. Een stormbaan geïnspireerd op de meest uitdagende militaire stormbanen ter wereld. Met meer dan 20 spectaculaire hindernissen. “Denk aan off-road hardlopen, kruipgangen met prikkeldraad en zwoegen door slow mud. Ben jij mentaal sterk, allround fit en ga je graag samen met anderen een uitdaging aan?”


Sowieso dat ik hier nog een keer aan mee wil doen met haar (als ze 18 is). Ik zal dan wel meer moeten  trainen, dus voor die tijd staat de Color Run nog in de planning.

Kennen jullie deze hardloopwedstrijd en zouden jullie mee willen doen?
Er zijn nog kaarten voor de 6 en 12 kilometer op zondag 29 september.

zaterdag 1 juni 2013

Een stap durven nemen

Een januari 2013: ik weet het nog goed. Niet alleen omdat het de start was van het nieuwe jaar, maar ook meteen de start van een nieuw leven. Nja, nieuw leven. Het studentenleven! In plaats van mijn tijd te besteden aan minimaal drie uur reizen op een dag, heb ik nu de tijd om te sporten, rijlessen, koken en jawel stappen!

Niet alleen een zelfstandiger leven was een uitdaging voor mij, ook het klussen in mijn kamer. Hoe ik de kamer aantrof? Met een oud verbruind behangetje, veel stof en een apart bed midden in de kamer. Ik hoop dat daar niemand zich daar langer dan een dag in heeft opgesloten. Een groot deel in de kamer heb ik zelf gedaan. Van behang eraf schrapen tot gaten in de muur dichtplamuren. En van behangen tot verven. Gelukkig met hulp van mijn ouders en vriendinnen, want ik kan je vertellen: klussen is vermoeiend! 


Vandaag, een juni, woon ik alweer vijf maanden op kamers in Eindhoven. Een vreemde stad met weinig bekenden was voor mij toch best een stap. Maar wat zeg ik, vijf maanden? De tijd is omgevlogen, geen moment spijt gehad. Mezelf overigens ook geen moment eenzaam gevoeld. Ik ben blij dat ik deze stap genomen heb en wat ik dan ook alleen maar kan zeggen tegen de twijfelaars om op kamers te gaan wonen: doen!

Six word story #2

Lefgozertje pakt vaders hand stevig vast