zondag 25 augustus 2013

Balls Dream Band zorgt voor viral

Een uitdaging voor veel communicatiebureaus: een virale campagne. Hoe zorg je ervoor dat mensen jouw merk of video delen via internet? Blue Star wist hier het antwoord wel op! Dit merk durft buiten de huishoudelijke context te denken, waarin het zich bevindt.

Voor het product Blue Star Power Active, oftewel 'toiletdoorspoelspul', werd de Balls Dream Band erbij gehaald. Vier halfnaakte mannen die deze wcballen wel even zullen verkopen. Hoe ze dat doen? Dat zie je in het volgende filmpje!


Deze viral is veel gedeeld op de sociale netwerken in het buitenland. Rusland, Oekraïne, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Griekenland kregen onder andere te maken met deze video. Ik zelf heb hem niet gezien in Nederland  op de buis gezien en kwam hem per toeval tegen op Youtube.

Hadden ze deze 'Balls Dream Band' ook in Nederland mogen uitzenden?

vrijdag 23 augustus 2013

De mooiste foto's van daredevils #1

Tegenwoordig is iedereen in het bezit van een goede camera, met de komst van de smartphone. De mooiste momenten en bewegingen kunnen hierbij vastgelegd worden. Mij lijkt het leuk om een aantal actiefoto's te laten zien en dit eens in de maand te herhalen. Bezoekers mogen hierbij ook hun eigen foto opsturen! (leefmetlef@gmail.com)

Voor nu de eerste actiefoto's van de maand augustus! (klikken voor groter formaat)


Nieuwsgierig naar de andere daredevils?

woensdag 21 augustus 2013

Met lef leven op Mars

Gister hoorde ik voor het eerst over het Mars One project in het televisieprogramma 'Knevel en van den Brink'. Dit item is me bijgebleven. Waarom? Ik vind dit misschien wel het toppunt van lef. Een nieuwe baan, sport of iets dergelijks is altijd spannend, maar een nieuwe planeet?! Zonder vrienden en familie... Daar moet je stevig voor in je schoenen staan.

Wat houdt Mars One project in?

Initiatiefnemer Bas Lansdorp hoopt dat in 2023 de eerste vier mensen zich definitief hebben gevestigd op planeet Mars. Met een enkeltje (van 7 maanden reistijd) naar Mars houdt het op. Je zal daar je leven opbouwen en uiteindelijk sterven. Een vreemd initiatief vinden veel mensen. Op deze kritiek antwoordt Lansdorp: "Ik denk dat we het moeten vergelijken met de emigratiegolf van Nederlanders naar Australië en Amerika, die mensen kochten ook een enkeltje. Er is geen nieuwe plek meer op aarde en dus is Mars een logische volgende stap."


Wie wil en kan naar Mars?

De grootste uitdaging is nu nog het vinden van de geschikte lefhebbers. Wie durft en kan dit aan? Uit de duizenden aanmeldingen worden de komende jaren mensen in groepen van vier uitgebreid getest en getraind in een gesimuleerde omgeving om uit te vinden wie het aankunnen om zich op Mars te vestigen. Het gaat hier om mensen die zich niet snel aan iets of iemand ergeren.

Op de vraag hoe realistisch het project is zegt Lansdorp: "Ik ben een rasoptimist en we zullen heel wat hobbels tegenkomen maar ik heb er alle vertrouwen in dat we in 2023 vier mensen richting Mars sturen."

Ik hoop dat het project doorgaat, want ik ben zeer benieuwd naar het leven op Mars. Mij zie je alleen niet in het ruimteschip stappen. Iemand van jullie wel?

Bron: EO

dinsdag 20 augustus 2013

Oma van 103 springt uit vliegtuig

De 103-jarige brazeliaanse dame van hieronder sprong uit het vliegtuig om het wereldrecord van oudste parachutespringer ooit te verbreken. Wat een sportieve en avontuurlijke oma. Dat zie ik de opa's en oma's in het bejaardenhuis, waar ik werk, haar niet zo één-twee-drie nadoen. "Ge zeit gek op die leeftijd" aldus het commentaar wat ik van de bewoners kreeg op de vraag of het ook niet iets voor hen was.


Met een instructeur sprong Mendes op een hoogte van drie kilometer uit het vliegtuig. En daar was ze maar al te trots op. En terecht! “In het leven moet je moedig zijn, moed is altijd nuttig", vertelt de vrouw nadat ze geland was. Ze geeft haar hobby niet op zolang ze gezond blijft.

Zien jullie jouw opa of oma al uit het vliegtuig springen?

Bron: wtf

maandag 19 augustus 2013

Lef brengt je verder

Lef valt op, wordt gefotografeerd, gedeeld en brengt je verder. Afgelopen week wilden honderden dierenvrienden de Sumatraanse tijger onder de aandacht brengen. Hier zijn er nog maar driehonderd van en om deze zeldzame tijgersoort te beschermen kwamen ze met de actie: 'Streak for Tigers'.


Met deze driehonderd meter naaktrun haalden ze 60.000 pond op in de dierentuin van Londen. Lef beloond.

Wat vinden jullie van deze actie?

Bron: wtf

dinsdag 13 augustus 2013

Italianen, die durven!

Zoals jullie waarschijnlijk weten, was ik deze zomer in Spanje en Italië te vinden. Een heleboel feest-, strand- en uitetenfoto's ben ik daarmee rijker. De leukste foto's, passend bij mijn blog, behoren echter niet tot een van die categorieën. Aan de map Italianen met lef kon ik de foto's hieronder toevoegen.


Op het 16 km lange strand van Rimini zie je veel vrouwen rondlopen in een bikinistring. Bij de een pakt dit wat beter uit dan bij de ander... Met deze schaarse broekjes hadden we het ergste nog niet gehad. Op terras zagen we een man in boratstring. Stiekem probeerde ik een foto te maken, maar dat stiekem doen mislukte. Man met lef had het onmiddellijk door. Niet dat hij het erg vond, hij genoot van de aandacht en zat zelfverzekerd in zijn lapje stof.

Wat vinden jullie van deze Italianen met lef?

vrijdag 9 augustus 2013

Red Bull Art of Motion 2013

Red Bull, een merk dat je vaak voorbij ziet komen op mijn blog. Het sponsort lef en daarom vind ik het super om over deze evenementen te schrijven. Bij het kijken naar freerunningfilmpjes kwam ik Red Bull Art of Motion tegen. Misschien is dit evenement al bekend bij jullie, zo niet: hieronder een korte uitleg.

’s Werelds beste freerunners komen bij elkaar op de meest geweldige en unieke locaties. Dit jaar wederom in Griekenland. Je kunt beter spreken van een tentoonstelling, maar uiteindelijk wordt er toch een winnaar gekozen, aldus de winnaar in de eerste wedstrijd: Ryan Doyle.

Een licht dalende 260-meter lange baan vanaf de top van de Caldera. Daken, bogen, smalle paden en een zwembad voor de finish - dit is hoe de Red Bull Art of Motion baan eruit ziet. Is deze beschrijving niet beeldend genoeg? Kijk voor de geweldige bewegingen, trucs en stunts, die ze tijdens de route naar beneden maken, naar de highlights van vorig jaar!


De finale is op 14 september. Deze kun je online volgen via www.redbull.tv #artofmotion. Gaan jullie kijken?

dinsdag 6 augustus 2013

Sportieve vakantieactiviteit #3: windsurfen

Tien dagen geleden vertrok deze vakantieganger met twee vriendinnen naar het pizza- en pastaland: Italië. We verbleven in Rimini, een mooie plek om te feesten aan de Adriatische Zee. Voor mij de eerste keer in Rimini, maar ook in Italië. Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en daarom besloten we te gaan windsurfen!

In eerste instantie wilden we gaan kitesurfen, maar door de harde golven was dat te moeilijk voor beginners. We gingen voor windsurfen! Een sport die je zeker niet mag onderschatten. We begonnen in het ondiepe water. Met moeite hield ik mezelf op de plank, maar bij de eerste de beste golf lag ik alweer plat in de zee... Zout te happen. Met vallen en opstaan, ging het beetje bij beetje beter. Het was tijd om met een speedboot dieper de zee op te gaan. Uiteindelijk is het me gelukt om vanuit de zee terug te windsurfen naar het strand, mèt sturen en zonder vallen!


Al met al is windsurfen een leuke sport om eens te proberen. Met een uurtje les zie je al duidelijk vooruitgang. Ik wil dit zeker nog eens gaan doen! 

Hebben jullie al eens gesurft?